top of page

fenntarthatóság

A faiparban a fenntarthatóság több faktorból vizsgálható. Cégünk legfontosabb kritériumai a kiváló minőségű alapanyag, magasfokú időtállóság, precíz és szakszerű kivitelezés, és fenntartható gyártási folyamatok. Belegondolni abba, hogy egy-egy bútor vagy tárgy akár egy évszázadig is szolgálhatja tulajdonosait nagy felelősséget vetít elénk.

anyaghasználat

Cégünk kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származó alapanyagokkal foglalkozik. Ez röviden az alapanyagkészlet, a rendelkezésre álló erdészeti állomány fenntartható letermelési és újratelepítési faktorából ered. Így amikor mi egy rakatból egy terméket készítünk, nyugodt szívvel kijelenthetjük, már pótolva van az alapanyag állományban. Igyekszünk minden minőségi osztályt rendeltetésszerűen felhasználni. A konstrukciós elemeket természetesen nem felelősségteljes a legkiválóbb osztályú alapanyagból készíteni, hiszen így az egyensúly felborul és az állomány felhasználásában szakadék keletkezne.Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a konstruktív alapanyag szerkezetében, nedvességtartalmában nem érné el a magasabb osztályú alapanyagot, csupán esztétikai faktorokról beszélhetünk. Felelősségteljesen válogatjuk meg alapanyagainkat , hogy a megfelelő kritériumokhoz megfelelő alapanyag párosuljon, így fenntartva a piaci egyensúlyt.

2

időtállóság

Öt generációs asztalos múltunk révén nem először került kezeink alá elődeink munkája. A fa, amennyiben szakszerűen és minőségében kiemelkedően van megformálva, sok éven keresztül szolgálhat minket. Felgyorsult világunkban, megváltozott igényeinkben már szinte elképzelhetetlen, hogy egy-egy tárgy vagy bútor akár egész életünk során mellettünk van és szolgál minket. Valójában a kapitalista gazdaság, a megváltozott piac formálta úgy izlésünket és igényeinket, hogy folyamatosan változtassunk az otthontárgyainkon. Azonban fontos megemlíteni, hogy lehetőségünk és választásunk is van, hogy mivel vesszük körbe magunkat otthonunkban és a mindennapjainkban. Időtálló és magas minőségű termékek vásárlásával egy fenntarthatóbb és empatikusabb jövőt formálhatunk. 

3

energiahatékonyság

Műhelyünk 2023-ra már teljesen zöld energiafelhasználással üzemel. Igyekeztünk energetikai fejlesztésünket mielőbb meglépni, hogy a fenntarthatósági és felelős üzemeltetési kritériumoknak mielőbb megfelelhessünk. Úgy gondoljuk, hogy ez elengedhetetlen a jövőt formáló üzemek számára. Munkáink során a nehézgépek mellett rengeteg kézimunkát és -szerszámot alkalmazunk, amely mind a minőségi és kézben tartott, kontrollált gyártási folyamat, mind pedig az energiafelhasználás egyensúlya szempontjából ered. Igyekszünk a modern és a hagyományos gyártási technológiákat arányosan megosztani, és törekedünk rá hogy a természeti és az emberi erőforrásokat egyensúlyban tartsuk.

4

közízlés

Termékeink alapvetése, hogy a mi életünket meghaladó szolgálati életük lesz, így a közízlés formálása és jó irányba tartása is igen felelősségteljes küldetés számunkra. Célunk, hogy a divat és a hullámszerű közkedveltséggel szembe menjünk, és segítsük Ügyfeleinket abban, hogy a személyiségükhöz legjobban illő termékeket készítsük el Számukra. A 21. század tervezőinek véleményünk szerint ez a legfontosabb feladata hogy a közösségi terméktervezés mellett az egyedi megrendeléseket így kezeljék. Így a divat háttérbe tud szorulni és a termékek általános érvényt tudnak nyerni a tulajdonosaik életében.

farakás_1_webp.jpg

lépjen velünk kapcsolatba!

Kérdéseivel és érdeklődésével kapcsolatban keressen minket bizalommal!

bottom of page